Akadálymentes változat
 
 
Vendéglátó egységek tájékoztatása


Vendéglátó egységek tájékoztatása

 

 

Tájékoztatjuk a vendéglátó egységek üzemeltetőit, hogy jogszabály változás miatt a turisztikai térségek fejlesztésének állami feladatairól szóló törvény végrehajtásáról szóló 235/2019. (X. 15.) Korm. rendelet 6/A. § (1) alapján az adatszolgáltatásra kötelezett vendéglátó üzletet üzemeltető köteles a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ üzemeltetője által e célra működtetett elektronikus felületen a későbbi adatszolgáltatás érdekében a regisztrációt elvégezni.

 

Fenti kormányrendelet 2. § 15. pontja értelmében adatszolgáltatásra kötelezett vendéglátó üzlet: az a vendéglátó üzlet, amely nyugtaadási kötelezettségének pénztárgéppel köteles eleget tenni a pénztárgépek műszaki követelményeiről, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek forgalmazásáról, használatáról és szervizeléséről, valamint a pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság felé történő szolgáltatásáról szóló rendelet alapján.

 

Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központban a regisztrációt a tevékenység megkezdésétől számított 5 napon belül, illetve a vendéglátó tevékenységet már 2021. november 1. napján ellátók 2021. november 1. napjával kötelesek megkezdeni a regisztrációt.

 

A vendéglátó üzlet üzemeltetőjének olyan vendéglátó szoftvert kell alkalmaznia, mellyel a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ felé adatot tudnak szolgáltatni 2022. július 1. napjától. Az alkalmazható vendéglátó szoftverekről további információ a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ oldalon fog megjelenni: https://info.ntak.hu


A fentiekre tekintettel felhívjuk az adatszolgáltatásra kötelezettek figyelmét, hogy a jogszabályban előírt kötelezettségüknek tegyenek eleget, és a regisztráció megtörténtét a Mezőcsáti Közös Önkormányzati Hivatal Ároktői Kirendeltsége (3467 Ároktő, Széchenyi u. 53/A.) felé dokumentumokkal igazolni szíveskedjenek.Vissza